OMENALIKÖÖRI

Kotimainenmarjalikööri

17 t-%
313 g/l
0,35 l

OMENALIKÖÖRI

Kotimainenmarjalikööri

Väri

Syvän kullan keltainen.

Tuoksu

Tuo mieleen paistetun uuniomenan tai omenapullan. Perinteinen alkoholihöyryn nostama aromi on raikas. Likööri ei tupsauta höyryjä nenään vaan pikemminkin antaa aloitteen nautiskelijalle itselleen.

Maku

Omenaliköörin hapot eivät ole hyökkääviä. Pikemminkin likööri on hieman karamellimainen. Alahovin käyttämä 17:sta tilavuusprosentin alkoholipitoisuus tekee likööristä kevyen ja helpon. Omenalikööri on keveä nykyaikainen juoma, jossa omena pääsee yksin oikeuksiinsa.

KARPALOLIKÖÖRI

Kotimainen marjalikööri

20 t-%
340 g/l
0,35l

KARPALOLIKÖÖRI

Kotimainen marjalikööri

Väri

Tumman poltetun tiilen punainen, kirkas likööri joka liikkuu notkeasti ja keveän oloisesti. Aito sävy.

Tuoksu

Kantava tuoksu. Karpalon karhea aromi on hyvin tasapainossa alkoholin kanssa. Ei sokerihuuruinen vaan rehellinen kostean paikan kypsän karpalon jopa vähän mansikkamainen olemus.

Maku

Hyvä pirtsakka happoinen ja puhdasarominen runko. Ei jätä sokerista jälkeä eikä alkoholi tunge yli. Hyvä tasapaino jossa on kypsää puhdasta isoa marjaa. Vastaa aidon karpalon maltoon ja tuoksuun liittyviin mielikuviin. Pitkä marjalle tyypillinen jälkimaku heräilee kuulostelijan suussa eloon uudelleen ja uudelleen. Keveä kokonaisuus joka korostuu kylmänä ja rehevöityy lämmetessä. Sopii jopa makean viinin tavoin reilusti kostutetulle makealle täytekakulle, jäisille vaniljajäätelölastuille tai sellaisenaan maljaksi. Riistaruokien kermaisten kastikkeiden tai juurespitoisten patojen oivallinen jälkiruoka. Kannattaa kokeilla myös alkuruoan ja pääruoan välissä väliruoan asemesta katajanoksin koristeltuna maljana.

MANSIKKALIKÖÖRI

Kotimainen marjalikööri

18 t-%
350/l
0,35 l

MANSIKKALIKÖÖRI

Kotimainen marjalikööri

Väri

Heleä mansikan punainen ja kirkas likööri. Liikkuu elävästi ja on keveäilmeinen lasissa.

Tuoksu

Hyvä aito hieman karamellinen tuoksu jossa alkoholi jää mukavasti aromien taakse. Tuoksu tukee värin keveyttä ja on miellyttävä.

Maku

Kevyesti makean mansikkainen muistuttaa alkukesän keveitä satoja. Likööri on hieman karamellinen, muttei äkkimakea ja maistuu kevyeltä. Pari prosenttia normaalia alempi alkoholimäärä tekee tilaa hennommillekin marjan sävyille. Makean nälkään tai jälkiruoaksi likööriä voi viilentää reippaasti, mutta jäitä siihen ei kannata laittaa. Kokonaisuus on nuorekas ja tasapainossa värin ja tuoksun kanssa. Sopii herkempiinkin tilaisuuksiin, kuten perhejuhliin maljaksi.

MUSTAVIINIMARJA LIKÖÖRI

Kotimainenmarjalikööri

20 t-%
270 g/l
0,35 l

MUSTAVIINIMARJA LIKÖÖRI

Kotimainenmarjalikööri

Väri

Kirkas heleä mustaan ja purppuraan peilaava väkevä viini. Keveän oloinen ja liikkuu kauniisti lasissa.

Tuoksu

Mustaviinimarjan tuoksu on kuin pensaasta, hieman lehtien ja oksien reunustama. Marjalle tyypillinen leveä tuoksu on rehevöitynyt ja syksyisen kypsä.

Maku

Maku on ystävällinen. Siinä ei ole siementen katkeromaista pistävyyttä ja poltetta vaan marjalihan makua täytelöi kuoren pehmeä parkki. Liköörin olemus on makeudesta huolimatta keveä ja sillä on oma lempeä persoonansa. Likööriä voisi käyttää myös aperitiivina reilusti ennen ateriaa, booleissa näön ja maun tuojana.

MESIMARJALIKÖÖRI

Kotimainen marjalikööri

20 t-%
320g/l
0,35 l

MESIMARJALIKÖÖRI

Kotimainen marjalikööri

Väri

Kirkas heleä violettiin häivähtävä likööri. Eläväinen ja liikkuu kevyesti lasissa.

Tuoksu

Mesimarjan tuoksu taittuu hunajaiseen karamelliin jossa alkoholi häipyy taka-alalle. Miellyttävä lempeä marjan tuoksu sopii keveään ilmeeseen.

Maku

Keveä kokonaisuus myös maussa. Marjan hennoille sävyille on annettu tilaa. Makean nälkään tai jälkiruoaksi likööriä voi viilentää reippaasti. Hempeä likööri sellaisenaan nautittavaksi. Kokonaisuus on Alahovin nuorekkaan ja raikkaan linjan kanssa johdonmukainen ja tasapainossa. Sopii herkempiinkin tilaisuuksiin, kuten perhejuhliin, häihin, ristiäisiin tai syntymäpäiville maljaksi.

MUSTIKKALIKÖÖRI

Kotimainen marjalikööri

17 t-%
460 g/l
0,35 l

MUSTIKKALIKÖÖRI

Kotimainen marjalikööri

Väri

Mustikan kauniin värin tavoittamisessa Alahovin hyvin kevyt, vain 17:sta tilavuusprosenttia alkoholia sisältävä likööri on onnistunut hyvin. Edustavan kaunis likööri liikkuu lasissa värjäämättä sitä.

Maku

Mustikan luonnostaan mieto hapokkuus tarjoaa oivallisen tilaisuuden liköörin monikäyttöisyydelle - paitsi juomasekoitusten, myös creamien, jäätelöiden ja jäädykkeiden rakentamiseksi. Likööriä voi tarjoilla myös edustustilaisuuksissa koska se ei värjää huulia ja hampaita. Liköörin aromi on kuin mustikkapiirakasta; hillomaisen pyöreä ja makea.